وکیل خانواده کسی است که در کلیه دعاوی خانواده از جمله طلاق یک جانبه و طلاق توافقی، نفقه و مهریه، جهیزیه، حضانت و غیره می تواند اقامه دعوا نماید.
استخدام یک وکیل خانواده به شما کمک می کند تا روند قانونی مسائل حقوقی شما بسیار راحت تر شود و دیگر شما نگرانی برای مسائل حقوقی خود نخواهید داشت طبق قانون ، وکیل خانواده مجاز است تا وقتی که پرونده در جریان است به مشتریان خود مشاوره دهد و داشتن یک وکیل خانواده در زندگی ضروری است و باعث می شود وقتی شما مشلکی روبرو شدید وکیل در کوتاه ترین زمان ممکن مشکل شما را حل می کند .
امروزه به دلیل پیچیده بودن دعاوی خانوادگی و تصویب قانون جدید حمایت از خانواده در تمام دعاوی خانوادگی حضور یک وکیل خانواده مجرب و آگاه از قوانین و مقررات جدید و متخصص ضروری است.
هنگام انتخاب وکیل خانواده ، مهم است که شما بدانید چه نوع حمایت های در هنگام مواجهه با مسائل نیاز دارید . مسائل خانوادگی مختلف ممکن است نیاز به رویکرد و استراتژی متفاوت داشته باشد . اگر درباره طلاق باشد ، احتمالا به یک وکیل نیاز دارید که همچنین وضعیت شما را درک می کند . یک معیار برای یک وکیل خوب در این زمینه ، توانایی وکیل برای گسترش مشاوره حقوقی است که ممکن است به شما و خانواده تان کمک کند تا مشکلاتتان را حل کنید . اگر نه ، وکیل نیز باید بداند چگونه به شما کمک کند تا با اطمینان با هر محاکمه مواجه شوید تا با مشکلات بیشتری روبرو نشوید .
مشاوره با وکیل خانواده
برای مسائل و مشکلات خانوادگی نمیتوان از هر وکیلی استفاده کرد زیرا وکلا هم در کار خود هر یک برای انجام کاری تخصص دارند . برای مسائل مربوط به خانوادگی ، شما باید با یک شخص مانند وکیل خانواده تماس بگیرید و در مشاوره ی خانوادگی نیز مهارت داشته باشد تا بتواند از نظر روحی به شما کمک کند شما می توانید یک وکیل خانواده را استخدام کنید که در هر زمان و شرایطی به شما مشاوره دهد بنابراین می توانید نه تنها در طول محاکمه بلکه در زمان هایی که نیاز به صحبت با کسی دارید به وکیل خود تکیه کنید.
زمانی که شما با مشکلات خانوادگی روبرو شده اید به دنبال یک و کیل خانواده می گردید و این کار درستی نیست این امر باعث می شود بدون تحقیق وکیل خود را انتخاب کنید و ممکن است آن چیزی که شما انتظار دارید برای شما پیش نیاید به همین دلیل است که می گویند داشتن یک وکیل خانواده برای هر یک از خانواده ها ضروری است زیرا باعث می شود مشکلات خانوادگی به خوبی انجام شود و در زمان و پرداخت هزینه های اضافی جلوگیری می کند و و آن ها سعی می کنند مشکلات خانواده را در کوتاه ترین زمان ممکن و به بهترین نحو حل کند و همیشه باید در انتخاب وکیل خانواده بسیار تحقیق کنید تا بتوانید با خیال راحت وکالت کار های خود را به او بسپارید .
یک وکیل خانواده هنگام روبرو شدن با طلاق طرفین خود باید یک جلسه مشاوره برگزار کند که زن و شوهر هیچ نگرانی بابت حق قانونی خود نداشته باشند و در مرحله اول تلاش می کند که بین آن ها سازش برقرار کند ولی اگر موفق به سازش نشد برای صرفه جویی در وقت آنها طلاق توافقی را به آنها پیشنهاد می کند . هنگامی که یک طلاق اتفاق می افتد و یا اگر زن و شوهر دارای نگرانی های قانونی هستند ، وکیل خانواده به منظور روشن شدن وضعیت با هر دوی آن ها یک جلسه مشاوره ای برگزار می کند و شرایطی که بعد از طلاق پیش می آید برای هر دوی آنها شرح می دهد و به مانند یک مشاوره طلاق عمل می کند و این به آ ن ها کمک می کند تا تصمیم درستی را بگیرند .
مهمترین دعاوی خانواده
۱- حضانت
نگهداری اطفال هم حق و هم تکلیف است و هیچ کدام از والدین حق ندارند در مدتی که حضانت طفل بر عهده آنان است از نگهداری او امتناع کنند و در صورت امتناع یکی از والدین حاکم باید به تقاضای دیگری نگهداری طفل را به هریک از آنها که حضانت بر عهده اوست الزام کند و در صورتی که الزام ممکن نباشد، حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شده باشد، به خرج مادر تامین کند.
حضانت در درجه اول حق و تکلیف پدر و مادر است و در صورت فوت هر یک از والدین حضانت طفل با آن که زنده است خواهد بود، هر چند متوفی پدر طفل باشد و برای او قیم تعین نموده باشد. پس از فوت پدر و مادر، جد پدری در حضانت طفل اولویت دارد.
۲- درخواست نفقه
زن می تواند علاوه بر نفقه حال خود نفقه گذشته خود را نیز مطالبه نماید و برای وصول آن در دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف بستگی به میزان آن اقامه دعوی نمود.
نفقه زن مشروط به فقر او یا تمکن مرد نیست و زن اگرچه ثروتمند باشد، می تواند از شوهر نفقه بخواهد.
طلب زن بابت نفقه، طلب ممتاز است و در صورت ورشکستگی یا فوت شوهر و عدم کفایت اموال او، بر سایر بدهی ها مقدم خواهد بود.
۳- درخواست مهریه
امروزه شایعترین دعاوی خانواده مطالبه مهریه می باشد. زن به مجرد عقد مالک مهریه می شود و می تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید. بنابراین اگر مهریه عین معین باشد با تحقق نکاح آن عین به مالکیت زن در می آید و زن حق هر گونه انتفاع و تصرف مالکانه در آن خواهد داشت.
طبق قانون مدنی برای تادیه تمام یا قسمتی از مهر می توان مدت یا اقساطی را قرار داد. چون در صورت وقوع طلاق قبل از نزدیکی، نصف مهریه به شوهر برمی گردد و مالکیت زن، نسبت به نصف مشاع مهریه مالکیت متزلزل است و با تحقق نزدیکی، مستقر می شود.